Afwijkende totaalopbrengst

Lees meer
10 jaren 7 maanden geleden #282 door Ontwikkeling
Beantwoord door Ontwikkeling in topic Afwijkende totaalopbrengst
Als het programma één of meerdere dagen niet gelopen heeft, dan zou sunprofit het gemiddelde over deze dagen moeten berekenen en invullen.
Het gaat om het totale geleverd vermogen van één systeem.
Als je bijvoorbeeld een andere omvormer installeert, dan staat de teller van de omvormer op 0 maar het systeem (panelen) hebben meer geleverd en gaan met deze stand verder.
Dus er zou geen achterstand moeten zijn zoals jij zegt, laat staan dat deze groter wordt.

Zip of Rar even jou gehele datamap en stuur mij deze even op als je wilt.
Dan kan ik kijken wat er aan scheelt.
Discussie gesloten.
  • zwabber
  • zwabber's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Nieuw lid
  • Nieuw lid
Lees meer
10 jaren 7 maanden geleden #278 door zwabber
Afwijkende totaalopbrengst werd gestart door zwabber
Allereerst mijn complimenten voor je mooie software, het werkt als een tierelier met mijn AEG PV2800!

Dan mijn vraag: ik zie afwijkende getallen in de totaalopbrengst (totaldeliveredpowersystem en/of totalyieldkwh) in sunprofit.php en sunprofit.js, ten opzichte van wat er op het scherm gerapporteerd wordt.

Het lijkt er op dat de waarde die op het scherm getoond wordt direct uit de inverter gelezen wordt, want deze komt overeen met wat de omvormer zelf meldt. In de beide sunprofit bestanden staat echter een andere waarde en ik denk dat dat de in sunprofit ingestelde beginstand is, waar dan vervolgens cumulatief de geregistreerde kwh-en bij worden opgeteld.

Ik heb namelijk niet altijd sunprofit meedraaien en hij lijkt alleen de kwh-en te registreren dat hij ook daadwerkelijk aan stond. Heb ik een dag de computer uit staan, dan mis ik de opbrengst van die dag in het totaal. Zo gaat het totaal in sunprofit dus steeds verder achterlopen bij het (correcte) totaal van de omvormer zelf.

Vandaar mijn verzoek: Is het mogelijk om bij omvormers die zelf hun totaalstand bijhouden en uitsturen deze totaalstand te gebruiken in sunprofit.php en sunprofit.js, in plaats van de zelf bijgehouden cumulatieve totaalstand? Zodat de waarde die sunprofit op het scherm toont ook in de bestanden terecht komt.

Ik hoop dat ik het zo duidelijk genoeg heb uitgelegd (en natuurlijk dat het mogelijk is)...
Discussie gesloten.
Tijd voor maken pagina: 0.105 seconden
Gemaakt door Kunena