Op deze pagina kunt u het programma Sunprofit downloaden.

Sinds een aantal jaren zijn we in het gelukkige bezit van een aantal PV-systemen. Vanaf maart 2008 één systeem met één soladin 600 en 515Wp aan panelen. Sinds dat moment wilde ik ook gaan loggen. De software van Mastervolt was zeer sumier en je kon er eigenlijk niets mee. Zodoende besloot ik om zelf software te gaan schrijven. Mijn achtergrond was VB6 maar vond dat ik eigenlijk maar eens moest evolueren. Vandaar de grote stap naar VB 2008. Dat ging op zich goed.

In 2009 besloten we uit te breiden. Dus hebbben we 3 tweedehands Shell panelen met elk 100Wp en 3 OK4 omvormers erbij gekocht. OK4 omvormers kun je ook mooi uitlezen en werd de software al snel uitgebreid.

Omdat we in 2012 weer wilden uitbreiden en kozen voor 12 X 230Wp panelen met een Chint omvormer, moest het dak compleet verbouwd worden. Weer had ik een smoes om de software uit te breiden.

De laatste uitbreiding waren 8 panelen op de schuur en een SolarEdge omvormer van 2.2kWp.

Nu 7 jaar later ondersteund de software meerdere omvormers en er komen er nog meer bij. Mocht jou omvormer er niet bij staan, mail me dan en dan probeer ik de omvormer in het programma te implementeren.

Nadat de software eenmaal op het net was geplaatst, waren er mensen uit het buitenland die om een meertalig programma vroegen, vandaar nu een vijftalige versie, Engels, Duits, Frans, Nederlands en Catalaans met de naam Sunprofit.

Mochten er bugs of problemen zijn, hoor ik dat graag. Hebben jullie aanvullingen voor de software hoor ik dat ook graag. Hou er wel rekening mee dat ik ontzettend weinig tijd heb om veranderingen direct door te voeren, heb dus alsjeblieft geduld.

 

Voordat de software gebruikt kan worden moeten je wel eerst Microsoft.Net Framework 4 installeren.

 

De handleiding wordt tijdens de installatie mee gekopieerd.Voor de volledigheid kun je de meest recente versie hier inzien.

De changelog van de laatste versie staat hier.

Een Nederlands HTML-voorbeeld kun je hier downloaden. (Gewoon de extentie van .txt veranderen in .htm

Download V1.8.0.54