Schreef iemand op het tweakersforum waar ik op zit.

Zo'n apparaat heb ik ook en dat bevalt goed. Op marktplaats zijn ze wel eens te koop.

Ze verversen de binnenlucht met behulp van voorverwarmde buitenlucht.


Het toeval dwong ik af en keek eens op marktplaats. Inderdaad daar stond er één. In de buurt van Den Bosch voor de prijs van €500,-- Dat is veel goedkoper dan via de installateur. Ik besloot eens contact met de eigenaar op te nemen om te vragen waarom hij ervanaf wilde. Ondertussen nam ik contact op met Climarad om te vragen of zo'n apparaat onder onze vensterbank past.

De volgende dag kreeg ik een mail van Climarad met de vraag of ik de maten van de vensterbank en de muur door wou geven. Aldus geschiedde. De dag erop kreeg ik een tekening met maten van het apparaat gemonteerd tegen onze muur, rekening houdende met de vensterbank. Dat is nog eens superservice, zonder dat ik heb aangedrongen of gezeurd. Ondertussen reageerde de verkoper ook met het bericht dat, hij na de oplevering van het huis,  het apparaat heeft moeten demonteren omdat ze een uitbouw met schuifpui wilden. Daar past geen Climarad meer bij. Kortom zeer zo goed als nieuw.

Aangezien ik vrijdag j.l. naar Eindhoven moest van de Baas, vroeg ik om toestemming om door te mogen rijden naar Wijk bij Aalburg. Dat was geen probleem. Dus heb ik het apparaat bekeken en gekocht. Bij het bedrijf waar ik werk heb ik met behulp van één van de Lasers die wij hebben een mal kunnen snijden waarmee ik gaten in de muur kan maken. De grote gaten van 110mm heb ik uitbesteed bij de Betonboor bedrijf Kooistra in Enschede.

Dan het moment om de rest van de gaten in de buitenmuur te maken en het appraat op te hangen. Dit kost toch meer dan één dag als je het niet dagelijks doet, maar dat hebben we ervoor over gehad.

Ondertussen snort het apparaat een aantal dagen naar volle tevredenheid. De koude buitenlucht wordt voorverwarmd door de binnenlucht die afgekoeld wordt door de koude buitenlucht. Volgen we het nog?

Het apparaat voldoet inderdaad aan de verwachtingen. Kortom, het is een echte aanrader die Climarad.

De afgelopen dagen brannde het storingslampje soms en ging na een aantal minuten weer uit. Ik heb Climarad dit probleem gisteravond voorgelegd . Vanochtend hebben ze me een checklist voor installateurs gemaild. Deze heb ik nagelopen en niets bijzonders geconstateerd. Wel heb ik gemerkt dat ik het front van het apparaat scheef had opgehangen. Sindsdien brand het lampje niet meer. Tja ik ben geen installateur maar wel een Tweaker.

Nogmaals een vette pluim voor de uitstekende service van Climarad aan een persoon die een 2e hands apparaat via marktplaats heeft gekocht, waar ze niets aan verdienen en ze vervolgens lastig valt met een probleem waar hij waarschijnlijk zelf debet aan is.