Ik ben al geruime tijd bezig om de software die ik aan het schrijven ben te verbeteren. Het gebruik van veel verschillende bestanden ben ik aan het samenvoegen tot een database.

 

Dit is nieuw voor mij en moet me door een flink boek, 872 pagina's, worstelen. Sinds 2 maanden ben ik dus bezig om de database gestalte te geven, en met succes. Ondertussen heb ik naast de grafieken die ik al had, ook daggrafieken weten aan te maken. Een leuke bijkomstigheid is dat ik de bestanden als een bitmap op kan slaan.

Aangezien ik elke minuut de gegevens op mijn site ververs, en elke uur de sonnenertragdata upload, is het geen moeite de bitmapjes elke 5 minuten op de site te verversen. Dit ga ik de komende dagen in de software bouwen.

 

Ondertussen ben ik al meer dan 2 jaar bezig met het schrijven van de software en vind steeds nieuwe gadgets die ik kan implementeren. De volgende stap is het exporteren van de data, dit is eigenlijk de hoofdreden om alles in een database te stoppen. Omdat ik met de software ook onze zonneboiler uitlees, heb ik de naam van het programma veranderd in 'Zonopbrengst'.

 

Hier nog een screendump van de daggrafieken. Achter de schermen ben ik bezig deze, net als de maand en jaargrafieken, meer inhoud te geven, zoals gemiddeld vermogen over de hele dag, piekvermogen per omvormer, etc.

Daggrafiek