Tress tls2kts uitlezen

More
10 years 3 months ago #372 by Ontwikkeling
Replied by Ontwikkeling on topic Tress tls2kts uitlezen
Misschien heb ik een fout in de software gemaakt.
Stuur het bestand toch maar op als je wilt.
The topic has been locked.
More
10 years 3 months ago #371 by Eelke
Replied by Eelke on topic Tress tls2kts uitlezen
Hallo Administrator

Bedankt voor je bericht. Ik heb geprobeerd om de voorgaande situatie (OLK omvormer herkennen) nogmaals te reproduceren. Dit is helaas niet gelukt. Het opsturen van het bestandje heeft daarom denk ik weinig zin. Deze is 4K en volgens mij staat daar weinig info in.

Ik heb verder getracht om met Putty de signaalstroom te bekijken maar ook dit heeft tot op heen weinig uitgemaakt. Verder heb ik geprobeerd om de massa uit de drie kabels te halen maar ook daarmee lijkt het niet echt te lukken. Zo langzamerhand begin ik te denken dat mijn problemen een gevolg zijn van de chinese makelaardij. Ik ben er nu een paar weken mee bezig en begin te berusten in het feit, dat ik de waardes handmatig in een excel sheet over moet nemen als ik informatie over het gebruik wil vastleggen.

Toch bedankt voor je inzet. Hele goede site met interessante informatie. Zeker een aanrader als ik na deze Tress eens een echte omvormer aanschaf.
The topic has been locked.
More
10 years 3 months ago - 10 years 3 months ago #369 by Ontwikkeling
Replied by Ontwikkeling on topic Tress tls2kts uitlezen
De Tress van de persoon die ik heb geholpen loopt op standaard instellingen.
9600 Baud
8 databits
1 stopbit
Geen pariteit
Geen handshake

Met deze instellingen zou het moeten werken.

Als je sunprofit start en de Tress omvormer zoekt, dan moet er in de data map een bestand 'new inverter.cmn' komen te staan.
Zou je zo vriendelijk willen zijn om mij deze te sturen?

Let op: als je sunprofit afsluit en geen omvormer hebt gevonden dan wordt de hele datamap weer gewist en dus ook 'new inverter.cmn'
Last edit: 10 years 3 months ago by Ontwikkeling.
The topic has been locked.
More
10 years 3 months ago #368 by Eelke
Tress tls2kts uitlezen was created by Eelke
Hallo
Ik ben al een tijdje bezig om een tress tls2kts te koppelen. Helaas tot op heden zonder goed resultaat. Ik heb het idee dat de poort instellingen van de laptop niet goed staan. Er komt wel data binnen en het lijkt dat op 1200 baud de info leesbaar moet zijn (getest met putty). Als ik de software opstart en een tress omvormer selecteer, krijg ik keer op keer een verbindingsfout. Ik heb daarom heel sneaky op de andere types gezocht en sunprofit denkt onder ook wel een olk4 te vinden. Vervolgens kan de software hier niet mee communiceren (wat me logisch lijkt)

Ik heb via Conrad een rs232 - rs485 converter gekocht. De poorten kwamen niet overeen met de beschrijving in de (zeer summiere) handleiding van de tress. Ik heb daarom een oude nul-modem kabel opgeofferd en de poorten om gesoldeerd.

Heeft iemand ervaring met de tress en kan diegene mij misschien vertellen welke draden welke functie hebben (rood, geel, zwart). Verder vraag ik mij af of de poortinstellingen van de com poort goed staan.
The topic has been locked.
Time to create page: 0.064 seconds
Powered by Kunena Forum